ЦИК обяви имената на депутатите в 44 Народно събрание

20:09, 31 мар 17 / Политика Сподели в: 25 198 Topnovini Автор: Topnovini
1

Окончателно ясни са имената на депутатите в 44 Народно събрание. Те са обявени на страницата на ЦИК в интернет.

От 30 многомандатен избирателен район-Шумен в парламента влизат водачът на листата на ГЕРБ д-р Румен Генов и бизнесменът Димитър Александров, който събра 3 293 преференции и измести вторият проф. Стефан Желев.

Двама депутати от Шуменско ще има и ДПС – Нигяр Джафер и Хамид Хамид.

Депутатън на БСП от 30 МИР-Шумен е досегашният народен представител Иван Иванов.

Четвъртата политическа сила, която ще има депутат от област Шумен са обединените патриоти. Техният представител е Емил Димитров-Ревизоро, водачна листата.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани, уточняват от ЦИК. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА.

Заявлението трябва да е в писмена форма и саморъчно подписано.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в срок ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани