БСП-Шумен недоволни от втория мандат на ДПС в областта

22:10, 31 мар 17 / Политика 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Изключително сме разочаровани от несправедливото разпределение на мандатите в 30-ти МИР-Шумен. Според официалните данни на ЦИК „БСП за БЪЛГАРИЯ“ с 19016 гласа ще получи само един мандат, за сметка на ДПС, която получава два мандата от Шумен със 17 633 гласа. Втората политическа сила, която се явяваме ние, по силата на злощастното разпределение на мандатите след преразпределението на гласовете получава само един мандат. Това ощетява не само нас като партия, а най-вече нашите избиратели, чиято представителност ще се сведе до само един народен представител в 44-тото Народно събрание, вместо двама, както беше справедливо", се казва в декларация на областното ръководство на БСП-Шумен. 

Като цяло местните социалисти отчитат резултатите си в Шуменско като голям успех. "Получените от нас 19 016 гласа са не само двойно повече спрямо последните парламентарни избори през 2014г., не само увеличение и на гласовете спрямо първия тур на президентските избори, но ни отрежат и мястото на втората политическа сила в област Шумен. Това говори за една продължаваща тенденция на увеличение на подкрепата към БСП в Шуменска област, както и за консолидация на лявомислещите жителите в областта към нашата партия. Благодарим на всички наши гласоподаватели за това, че с гласа си подкрепиха нашата платформа и кандидати, че дадоха своя глас за ПРОМЯНАТА и срещу статуквото. Техния глас е чут и няма да бъде забравен, а нашите народни представители ще отстояват с позициите и гласовете си нуждата от промяна към една справедлива и социална България", се казва в декларацията

"След първоначалния анализ, който беше направен, отчитаме, че сме първа политическа сила в три общини с преобладаващо население с български етнос – Велики Преслав, Каспичан и Нови Пазар. В община Шумен също бележим ръст спрямо президентските избори, макар да оставем втори. Отчитаме и и ръста в подкрепата на основния ни опонент ПП ГЕРБ в Шуменско.  до голяма степен гласовете на тази партия идват от общини със смесено или компактно турско население, където традицинно ДПС са първи. Правят впечатление общините Хитрино, където силите на ГЕРБ и ДПС за изравнени, Никола Козлево, където ГЕРБ постигат три пъти по-висок резултат от ДПС. Отчитаме и спад в гласовете от президентските избори на Веселин Марешки, спрямо гласовете за новата му партия „ВОЛЯ“, които пък са се прелели в ГЕРБ. Всички тези фактори обуславят първото място на нашия основен противник", се отбелязва още в декларацията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама