11 са номинациите за наградата "Стара Загора"

16:49, 29 апр 17 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Стара Загора получи 11 предложения за присъждане на наградата „Стара Загора“ ,в направленията „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“.

Четири са номинациите за колективна награда в направление „Култура и изкуство“:

1. ДТ “Гео Милев“ – за реализацията на пиесата „Цар последен“ от Райна Томова, режисьор Йосиф Сърчаджиев, сценография и костюми Мария Диманова, музика Георги Генов.

2. Държавен куклен театър – Стара Загора – за високи художествено-творчески постижения, за реализацията на спектакъла „Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари, носител на награда ИКАР за куклен спектакъл.

3. Представителството на Съюза на българските художници – Стара Загора – за активно участие в художествено-творческия живот на града и страната.

4. Държавна опера – Стара Загора – за творческите постижения на обновената Балетна трупа на Операта.

Направени са три номинации за индивидуална награда в направление „Култура и изкуство“:

1. Галина Ивелинова Костова – писателка и художничка, за високи творчески постижения.

2. Проф. д-р Марин Добрев – автор на идеята, организатор и изпълнител на уникалното Квадринале на Балканската живопис „Митовете и легендите на моя народ“.

3. Петя Вънева – балерина от състава на Държавна опера – Стара Загора за последните и роли в няколко балетни спектакъла.

За колективни носители на Наградата „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“, за високи постижения в развитието на образователната институция, са предложени:

1. Колективът на Детска градина №10 „Светлина“.

2. Колективът на Детска градина №24 „Радост“.

За индивидуален носител на Наградата „Стара Загора“ в направление „Наука и образование са предложени:

1. Йоанна Димитрова – директор на Детска градина № 10 „Светлина“, за високи постижения в развитието на образователната институция.

2. Милена Желязкова – директор на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, за издигане авторитета на училището и високи постижения в областта на образованието в гр. Стара Загора.

До 30 април, назначената със заповед на кмета комисия, ще обсъди предложените кандидатури и постъпилите материали и ще внесе мотивирано становище. Наградите в двете направления са парична премия в размер на 1000 (хиляда) лева и грамота.

С Награда „Стара Загора“ се удостояват български и чуждестранни пълнолетни граждани, приживе или посмъртно, за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в община Стара Загора.

Наградите „Стара Загора“ ще бъдат връчени по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама