Малки рибари хвърлят въдици за големи риби в язовир „Тича”

14:23, 30 апр 17 25 1923 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Турнир по спортен риболов за деца провежда днес великопреславският клуб „Чисти брегове”. Състезанието се организира за пети път и се прави на брега на язовир „Тича” край върбишкото село Ловец.

Тази година в турнира участват 30 млади риболовци, разделени в две възрастови групи. Състезават се децата между 7 и 14 години и тийнейджъри от 15 до 18 г. Участниците са от Шумен, Велики Преслав, Търговище, Дибич.

 

Младите риболовци хвърлят въдици в продължение на 3 часа, след което съдийска комисия ще мери и тегли извадените водни екземпляри. Битката се води в няколко категории. Награди ще бъдат присъден за най-голям улов като общи килограми, за най-голяма и най-малка риба, хваната от състезателите и за най-малък участник в турнира.

Шуменски магазин за риболовни принадлежности спонсорира състезанието, то се провежда и с подкрепата на община Велики Преслав.

Организаторите са подготвили купи, медали и грамоти за най-добрите състезатели, а за всички участници има предметнти награди като въдици, макари, калъфи за въдици, комплекти от плувки и други риболовни принадлежности.

Награждаването ще бъде в по-късните часове на деня.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама