Борисов: Така сме разбирали патриотизма - да се правят нови църкви

16:08, 30 апр 17 / Общество 25 122 Topnovini
1

И аз така винаги, пък и от ГЕРБ, сме разбирали патриотизма - да се правят нови катедрали, нови манастири, нови църкви. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

„Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре“, посочи Борисов. Той добави, че в ГЕРБ винаги са се стремили колкото могат – да дадат за нови катедрали, манастири и църкви, за вярата, която ни е спасила през вековете. Борисов каза, че миналата неделя в Ямбол открили уникална църква, а след седмица ще открият и в Сливен нова църква. „Вместо да броим джамиите и да се правят на големи герои някои, истината е в толерантността и в това да се строи и да се гради”, подчерта той.

Днес в града тържествено беше осветен катедралният храм „Св. св. Кирил и Методий”. Той е централният съборен храм на един град, а в случая и на цялата Ловчанска епархия, и освещаването на такъв храм е събитие, което се случва изключително рядко. Последното такова освещаване е преди 91 години на Видинската катедрала "Св. Димитрий".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани