Деца от София и Варна обраха наградите от математическия турнир в Шумен

16:13, 30 апр 17 25 984 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

ХХІІ Математически турнир "Академик Кирил Попов" завърши в Шумен с награждаване на победителите.

В състезанието взеха участие 780 ученици от страната на възраст от 2 до 7 клас. Те се бориха за медали в индивидуално и отборно класиране, като учениците от София и Варна показаха най-високи резултати.

В тазгодишния математически турнир участниците сформираха между 18 и 45 отбора в различните възрастови групи. С най-масово отборно представяне бяха петокласниците, а с най-скромно – седмокласниците.

При отборното класиране всички първи места спечелиха ученици от София и Варна. При шестокласниците два са отборите със златен медал и с ранен брой точки от по 50, като и двата тима са софийски.

При отборната надпревара има и участници, които не спечелиха нито една точка и отборите им се наредиха в класацията с оценка 0.

При индивидуалното награждаване първото място сред второкласниците беше за Мартин Димитров от Варна с натрупани 44 точки. При третокласниците първенец е Симеон Сиромахов от Бургас със събрани 48 точки.

Участниците от 4 клас излъчиха трима победители с равен брой точки от по 50. Носители на медали са Веселин Маркович от Варна, Демира  Недева от Пловдив и Милен Шуманов от София.

При петокласниците Антон Бресковски и Енислав Николов са победители. Двамата са от София и двамата са с равен брой точки.

Софианецът Илияс Номан взе първото място при шестокласниците, а при учениците от 7 клас борбата за златно отличие беше само сред тийнейджъри от столицата.   Борислав  Кирилов, Константин  Каменов, Павел Панев и Стефанка  Манахова заеха първите места. Всички събраха по 50 точки, но конкуренцията сви още повече обръча като се оказа, че тримата от тях са от едно и също училище. Константин, Павел и Стафанка са възпитаници на СМГ "Паисий Хилендарски” – София.

Наградите връчиха представители на Съюза на математиците в България – секция Шумен, като основен организатор на турнира. Медали връчи и директорът на ППМГ ”Нанчо Попович” в Шумен Ваньо Георгиев като домакин на проявата.

Тазгодишното състезание ще се запомни с преобладаващо участие на момчета математици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама