Събориха станция на министерството на образованието в Равда

17:21, 30 апр 17 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Багери са съборили почивна база на Министерството на образованието и науката (МОН) в Равда. Това е станало по заповед на кмета на Несебър, съобщава Dnevnik.bg.

Сградата, собственост на "Ученически отдих и спорт" с принципал министъра на образованието, е разположена върху парцел от около 3 дка, на 20 метра от плажа. От 6 години почивната база не работи заради множество реституционни дела. Заповедта на кмета Николай Димитров е издадена в четвъртък, 27 април, но никой не е уведомил собственика й.

"Петък, 28 април, е работен ден, но ние не сме уведомени, въпреки че зданието се стопанисва от нас и се използват почивните дни 29, 30 април и 1 май, когато институциите не работят и не може да се направи нищо. Винаги досега така се е процедирало – изпращат се багери в почините дни и се разчистват терените", коментира Емануил Райчев, регионален директор на "Ученически отдих и спорт".

Той разказа, че миналата седмица е имало съдебно заседание, на което е постановено да се изготви експертиза за състоянието на сградата. Към момента има констативен протокол от общинска комисия с предписание, че сградата трябва да бъде съборена, защото представлява опасност за преминаващите хора. Според Райчев обаче оттам не преминават хора, а парцелът е ограден.

По думите му теренът не би следвало да бъде реституиран, защото върху земята има реализирано мероприятие на поземлена комисия Несебър. Райчев посочва, че МОН ще си търси правата по съдебен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама