ВСС избра Веселина Узунова-Панчева за председател на съда в Каварна

16:57, 30 май 17 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 12 гласа „за“ и 1 глас „против“ Веселина Михайлова Узунова – Панчева за председател на Районен съд – Каварна, съобщи ВСС.

 

Тя има над 16 години юридически стаж, от които над 11 години в органите на съдебната система.Досега е била съдия в Районния съд.

Съдия Узунова - Панчева заяви, че е мотивирана да кандидатства за длъжността от чувство на дълг пред колегите си и от своя дългогодишен опит в съдебната система. Тя има намерение с помощта на целия колектив да работи за визията на съдебната институция, като продължи създадените добри практики за подобряване на качеството на работа и издигане на престижа на работещите в нея служители. Като основна цел в управлението на съда тя посочва гарантиране на върховенството на закона и достигане на европейските стандарти за независимост, ефективност, прозрачност и отчетност, които осигуряват правото на справедлив процес на всеки гражданин и ефективна защита правата на човека.

Набелязаните от нея стратегически цели са: осигуряване на справедливо, бързо, ефективно и надеждно гражданско, административно и наказателно правораздаване в срок, както и  отговорно управление на съда; повишаване на доверието на обществото в работата на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама