Кметът Живко Тодоров връчи сребърните медали на баскетболния „Берое”

17:02, 30 май 17 / Спорт 25 839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи медалите на играчите от „Берое”, които взеха среброто в първенството на Националната баскетболна лига. Те загубиха със 76:83 четвъртия си мач от серията с „Лукойл Академик”. Беройци отстъпиха в серията с 1-3 победи и така „Лукойл” за трета поредна година спечели титлата.

Въпреки поражението снощи, в годината, когато Стара Загора е „Европейски град на спорта 2107“, беройци изпращат най-добрия сезон в своята история. Освен двата спечелени трофея – Купата на България и Балканската лига, „зелено-белите” спечелиха сребърните медали в първенството, както и сърцата на почитателите на оранжевата топка в Града на липите.

Момчетата на Любо Минчев подариха невероятен спектакъл на присъстващите в общинската спортна зала „Стара Загора". Сред аплодиращите по трибуните бяха още зам.-кметът Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и много общински съветници. Публиката горещо подкрепяше своите любимци и също се раздаде докрай.

В препълнената зала двата тима изиграха поредния страхотен двубой помежду си. Беройци започнаха отлично срещата, повеждайки с 8:0. Постепенно обаче гостите от Правец успяха да изравнят играта и да поведат в резултата в края на първата четвърт – 18:22. Сериозната разлика за „студентите” дойде във втората четвърт, когато шампионите се възползваха от спада в играта на домакините и дръпнаха. След почивката преднината на „Лукойл” достигна над 20 точки, но въпреки това играчите на Любомир Минчев не се предадоха нито за момент и до края опитаха всичко, за да изравнят. На моменти разликата бе съкратена само до 6 точки, но до обрат така и не се стигна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама