Прокуратурата в Плевен задържа рецидивист, обрал кръчма в село Гиген

17:23, 30 май 17 25 831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската окръжна  прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу 63-годишен рецидивист за извършен грабеж от заведение в село Гиген, Плевенска област, съобщава пресцентърът на прокуратурата. Обвинението срещу Николай Р. е за това, че на 21.02.2017г., около 22.30 часа, при условията на опасен рецидив, чрез употреба на сила и заплаха, отнел от владението на Данаил Г. на 79 години  парична сума в размер на 30 лв. 

Обвиняемият е осъждан многократно.  В същата вечер той  посетил питейно заведение, стопанисвано от пострадалия. Около 22.15 часа всички посетители си тръгнали, включително и обвиняемия. Пострадалият се приготвил да си ляга, тъй като обитавал същото помещение, където спял на един фотьойл. В този момент Николай Р. отново влязъл в заведението и поискал да му даде алкохол. Подразнен от отказа и повлиян от изпития преди това алкохол, обвиняемият се нахвърлил върху мъжа със закани за саморазправа и обиди, нанесъл му множество удари с юмруци и ритници по лицето, по тялото, по ръцете и краката.

В един момент видял на бар-плота кухненски нож, взел го, насочил го към корема на пострадалия и тръгнал заплашително към него, с думите: „Давай парите, ще те убия!“. В станалото сборичкване пострадалият успял да издърпа ножа, при което се порязал по лявата ръка. Тогава обвиняемият минал зад бара и взел монетника – общо 30 лева на монети, след което избягал. 

По искане на прокуратура Николай Р. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. 
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама