Общинските съветници си вдигнаха заплатите

18:39, 30 май 17 / Политика 25 1020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възнагражденията на общинските съветници в Добрич бяха увеличени днес. Това стана, след като те самите гласуваха завишаване на заплатата на председателя, спрямо която се определят и сумите, които те получават всеки месец.

Докладната записка бе внесена от председателя на Постоянната комисия по бюджет и финанси Атанас Атанасов. Преди време тя също бе входирана, но в последния момент изтеглена. Днес тя бе подкрепена от мнозинството от общинските съветници. Против гласуваха само двамата народни избраници от ВМРО и един от съветниците на БСП.

Досега заплатата на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев беше 90 % от възнаграждението на кмета, което е 2300 лева, но за 4-часов работен ден т.е. 1035 лева. Съветниците, чиито възнаграждения са 40% от заплатата на председателя, са били 414 лева. Те обясниха, че са получавали чисто по 324 лева.

С решението си днес те увеличиха работното време на председателя от 4 на 6 часа. Така вече неговото месечно възнаграждение става 1552,50 лева. Така автоматично основната заплата на съветниците става 621 лева. Според техните изчисления, те ще получават чисто 484 лева. Обясниха, че дори и с увеличението възнагражденията им са по-ниски, отколкото на мното други места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама