Рекорден брой филми в Седмицата на Иберо-американското и испанското кино у нас

19:33, 30 май 17 / Култура 25 895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почитателите на испанското кино ще бъдат зарадвани с рекорден брой прожекции на тазгодишното издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино, което ще включва 29 заглавия. Деветнадесет от тях са премиерни за България, а десет са вече представяни пред българската публика, обявиха организаторите на фестивала .

Двадесет и четвърта година поред фестивалът включва разнообразие от жанрове, като акценти в настоящото издание са филмите: „Късно е за гняв”, носител на награда „Гоя”, „Кралицата на Испания”, с участието на Пенелопе Крус, „Акуариус”, с участието на Соня Брага, „Коблик”, с участието на Рикардо Дарин, „Човекът с хиляда лица” и „Алтамира”, най-новият филм с участието на Антонио Бандерас.

Седмицата на испанското и иберо-американското кино включва безплатна панорама на документалните филми на каталунския режисьор Хосе Луис Герин, която ще може да се посети от 6 до 9 юни в в културен център „Червената къща”.На 8 юни той лично ще представи новия си филм "Академия на музите" (La Academia de las Musas [1]) в кино „Люмиер Лидл” от 19:00 ч.

Седмицата на испанското и иберо-американското кино включва още две културни събития – представления на Националния балет на Испания и постановката „Сервантина” на Националната трупа за класически театър (Испания) и трупа Рон Ла Ла. Представлението може да се гледа от 19:00 ч., на 4 юни в театър „Азарян”. Постановката е пътуване в света на Сервантес, поднесено с много чувство за хумор, музика и танци. Очаровани от първото си гостуване в България, актьорите са решили да включат и неща характерни за България в предстоящото си предстваление в София. 

Националният балет на Испания ще представи танцови спектакли пред българската публика в ритъма на bolero, ritmos, solea del manton и alento, на датите - 7 юни, в НДК, София, 10 юни, Bulstrad Arena, Русе; 14 юни, ДКС, Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама