Прекратена е поръчката за ремонт на детски градини и училище в Търговище

18:39, 31 май 17 25 882 Шрифт:
Автор:

Община Търговище прекрати откритата процедура за възлагане на обществената поръчка за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в Основно училище «Христо Ботев», в детски градини «Снежанка» и «Приказка», както и в детска ясла «Първи юни». Обектите са включени в проект «Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфрастрктура» по Оперативна програма «Региони в растеж». 

"До прекратяването се стигна след доклад от Комисията за оценка на 17-те офертите, които бяха подадени за извършване на ремонтните дейности на обектите. В него е записано, че офертите не отговарят на изискванията на възложителя, посочени в документацията за обществената поръчка. Несъответствията не подлежат на корекция, тъй като Законът за обществените поръчки не позволява приемане на допълнения и промени в техническите предложения на участниците.", обясниха от общинската администрация.

Предложението на комисията е всички участници да бъдат отстранени и процедурата да се прекрати. На тази база е и издаденото решение от Общината. То е изпратено до всички 17 участници. Те имат възможност, по тяхна преценка, да го обжалват. След изтичане на съответния законов срок, при липса на обжалване, предстои обявяване отново на обществената поръчка.

Прекратяването на поръчката ще отложи старта на ремонтните работи, които се очакваше да започнат след края на тази учебна година. След обявяването на нова поръчка ремонтите ще стартират до края на настоящата година, но това няма да попречи на реализирането на дейностите, тъй като крайният срок за приключването на проекта е май 2019 г. , уверяват от местната администрация   

"Община Търговище е длъжна да прекрати процедурата, тъй като изпълнява стриктно Закона за обществените поръчки и изискванията на Управляващия орган - Министерство на регионалното развитие. В противен случай би се стигнало до налагането на сериозни финансови санкции, които могат да стигнат до 50% от стойността на строителството, което е над 6 милиона лева", обясниха от местната власт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама