Областният управител на Добрич отличи Севдалина Мавродиева – Нейкова

18:59, 31 май 17 25 1454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Детелина Николова посрещна част от момичетата от спортен клуб „Алексия" и техния ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова, които се представиха блестящо на завършилия световен шампионат „Звездите на танца" в Пореч, Хърватска. Там те спечелиха три златни и три сребърни медала.

Николова връчи Почетна грамота на ръководителя на клуба за нейния изключителен и траен принос в развитието на танцовото изкуство, постигнати отлични резултати при представянето на Добрич и България на световни първенства и показана социална ангажираност и отговорност при работата с млади хора в област Добрич.
От своя страна, момичетата подариха на Детелина Николова един от своите плакати, като споделиха, че именно добричкия спортен клуб „Алексия" е бил на плакатите, с които в Пореч е популяризиран световния шампионат, съобщиха от областна администрация. 
Севдалина Мавродиева-Нейкова, разказа, че тази година конкуренцията е била изключително голяма и затова отличията са още по-ценни. СК „Алексия" за трети път влиза в Гала концертите на световни първенства.
Детелина Николова изрази възхищението си и заяви, че те трябва да се гордеят с това, което правят, тъй като танцът е най-красивото изкуство, а красотата възпитава и движи обществото напред.

 
 

Севдалина Мавродиева разкри, че от есента в клуба ще започне работа балетен педагог и следващата стъпка в развитието на „Алексия" е именно създаване и на балетна група от подрастващи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама