Детска градина, младежки дом и парк ще строят във „Владиславово“

20:12, 31 май 17 / Общество 25 367 Topnovini
1

Нова детска градина, пенсионерски клуб, младежки дом и парк ще се изграждат в трети микрорайон на варненския квартал „Владислав Варненчик“. Това предвижда предварителният проект за Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване, който премина обществено обсъждане.

На срещата присъстваха кметът на района Николай Костадинов, главният архитект на Варна Виктор Бузев, екипът от архитекти, разработили плана. Основните въпроси, които поставиха пред тях живеещите в микрорайона, бяха свързани основно със застрояването, възможностите за увеличаване на паркоместата и запазване на зелените площи, височината на застрояване, предвиждане на отводнителна система, нови игрища, нови трафопостове.

Проектантите подчертаха, че зелените площи ще се запазят до 40% при допустим минимум от 15%. Предвижда се до 26 метра застрояване на жилищни сгради със задължително условие, урегулираните имоти да включват и паркоместа за всеки построен апартамент, което ще запази баланса и съществуващите паркинги. Предвидените по плана паркоместа се увеличават почти 100%, което е направено на база изчисления за прираста на населението и предвиденото застрояване в микрорайона
„Надявам се в проектна фаза, преди влизането в сила на плана за преструктуриране на ІІI микрорайон, с него да се запознаят всички наши съкварталци, да изразят своето мнение и да отправят възражения, ако има такива и докато е време, за да не се повторят пропуските от близкото минало с друг наш микрорайон”, каза кметът Николай Костадинов, като допълни, че предстои обявяването на плана в „Държавен вестник“. Гражданите могат да отправят своите въпроси, свързани с плана, към арх. Георги Даскалов, ръководител на проекта, на тел. 088241568.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани