Адвокат Радостин Василев отправи важни въпроси към Павел Колев

20:05, 17 юни 17 25 1120 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Важни въпроси към изпълнителния директор на БФС Павел Колев отправи адвокат Радостин Василев. По-рано днес Колев обяви, че  и в УЕФА в момента не са наясно дали ЦСКА-София ще участва в евротурнирите.

Причината е, че в отговор от евроцентралата на запитване от страна на БФСе обявено ЦСКА не може да участва. Ако това се запази като позиция, би следвало в понеделник да се произнесе, че ЦСКА не може да участва”, заяви Колев пред bTV

"Условието, на което клубът не отговаря пред УЕФА, е базисно и е свързано в т. нар. “тригодишно правило”. Това е все едно да искате да кандидатствате за президент на България, без да отговаряте на основно изискване в Конституцията - да сте навършили 40 години. 

КАС не е разглеждал жалбата на ЦСКА по простата причина, че към днешна дата по спортни критерии клубът си е заслужил мястото в Лига Европа - позиция, която поддържаше и БФС през цялото време. Това е нещо, което “лумпениадата” в социалните мрежи не успя да разбере”, гласеше изказването на Колев.

На това изявление адвокат Радостин Василев реагира с въпроси към Павел Колев отправени чрез социалната мрежа фейсбук.

Ето и обръщението на Василев:

"Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев нарича разтревожените фенове на ЦСКА, пишещи в социалните мрежи "лумпениада". Как е възможно това лице да продължава да се подиграва на най-големия български футболен клуб и неговите привърженици? Такова продължаващо неприемливо поведение на отговорен фактор във футболна централа, по отношение на един клуб, може да има само в България.

Ето няколко въпроса към компетентния директор.

1. Защо БФС е издал лиценз на ЦСКА, при положение, че тригодишното правило е императивно и в лицензионните правила на БФС и не е имало процедура пред Изпълкома на БФС, с която да се иска то да не бъде прилагано?

2. Защо БФС пише писмо на УЕФА при положение, че счита, че ЦСКА е изпълнил всички критерии за лицензиране.

3. Счита ли, че примерът му с изискуемата възраст за кандидатура за президент е удачен, при положение, че в анекс към лицензионните правила се допуска неприложимост на тригодишното правило, докато за 40-те години мърдане няма?

4. Защо смята, че ще бъдем извадени от турнирите в понеделник? Може ли да разясни процедурата по изваждане? Основание? БФС организира ли подобно изваждане? Защо картотекират футболисти на Дунав?"

Той недоумява и защо все още липсва отговор от страна на ЦСКА срещу изявлението на Колев, което според Василев е подигравка с клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама