Има ли основания УЕФА да извади ЦСКА от евротурнирите?

16:46, 19 юни 17 / Спорт 25 1028 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Европейската футболна централа УЕФА извади отбора на ЦСКА без предупреждение от жребия за първия квалификационен кръг на Лига Европа. Вместо „червените” в същия поток намери място Дунав Русе, който зае първата позиция сред непоставените.

Изваждането на ЦСКА се случи със самото начало на жребия без какъвто и да било анонс. Вместо "червените" Дунав Русе се появиха във въпросната трета група, а тъй като отидоха при непоставените, казахстанският Иртиш Павлодар се премести при поставените тимове, след което се оказа съперник на "драконите" по силата на жребия.

Така и не става окончателно ясно обаче, каква е причината ЦСКА да не бъде допуснат до жребия. Най-вероятно обаче става въпрос за правило, според което новосъздадено дружество не може да участва в евротурнирите за срок от три години.

Тук обаче стои въпросът с ново дружество ли се състезава ЦСКА. Според запознати „червените“ използват като базово дружество това на Чавдар, което не попада под ударите на тригодишното правило.

Ако това твърдение се окаже вярно ЦСКА може да потърси сметка от страна на БФС за подвеждане на европейската футболна централа, дали поради непознаване на детайлите по казуса или умишлени действия.

Преди няколко дни изпълнителния директор на БФС Павел Колев заяви, че ЦСКА може да не бъде допуснат от УЕФА, базирайки се именно на въпросното тригодишно правило.

Същевременно ръководството на  ЦСКА обяви чрез официалния си сайт, че ще търси правата на клуба и завоюваното от тима участие в Лига Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама