Четири предложения за представител на област Добрич в Съвета на децата

16:47, 29 юни 17 25 964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири общини от област Добрич са направили предложения за членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Номинации има от местните власти в Генерал Тошево, Тервел, Добрич и Добричка. Само от община Тервел са изпълнили точно указанията и са подали пълния комплект документи, отбеляза заместник-областният управител Ивелина Илиева. Тя допълни още, че две от общините – Каварна и Крушари, информират за липса на интерес към процедурата.

Днес се проведе първо работно заседание на комисията по процедура за избор на членове на Съвета на децата, председателствана от Ивелина Илиева.  Тя ще извършва оценка и номинация на областно ниво по процедурата. В нея влизат представители на Регионално управление на образованието, отдел „Закрила на детето“ при Регионалната дирекция за социално подпомагане, Регионалната здравна инспекция, ОД на МВР, както и двама общественици - Петър Петров, главен редактор в радио „Добруджа“, и Албена Бонева - председател на фондация „Ръка за помощ“.

В срок до 18 юли всеки от членовете на комисията ще извърши независима оценка на подадените кандидати, след което ще се проведе заседание, на което ще бъдат обобщени резултатите от индивидуалните оценки и финализирана процедурата на ниво област. Предложението на област Добрич ще бъде изпратено в ДАЗД, където до септември ще се проведе подбора, за да бъде попълнен съставът на Съвета на децата – консултативен орган към ДАЗД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама