Бутат незаконните ромски постройки в Асеновград

17:33, 29 юни 17 25 1002 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общината в Асеновград ще предприеме  на незаконните постройки в ромската махала "Лозница" и изгонването на незаконно пребиваващи в нея хора.  Освен това ще бъде засилено и полицейското присъствие на територията на града и селата и махалите около него.

Това стана ясно след заседание на Общинския съвет в града, на което са присъствали кмета Емил Караниколов, вицепремиера Валери Симеонов и главния  секретар на МВР Младен Маринов и директорът на ОД МВР Пловдив Атанас Илков.

Напрежението в Асеновград остава високо, след като хиляди граждани излязоха на протест заради инцидент, при който голяма група жители на махалата нападнаха детски отбор по гребане с камъни и колове. Демонстрация ще има и днес, а организаторите плануват да продължат да излизат на улицата до неделя, когато ще е най-голямата демонстрация.

Ултраси на големите футболни клубове Левски, ЦСКА и Ботев (Пловдив) също са готови да се обединят на протестите в Асеновград.

 "Държавата най-после ще си влезе в ролята и няма да позволи да се случват подобни инциденти, като този от понеделник. Такъв ужас повече не трябва да има: 150 побеснели роми да раздават правосъдие в центъра на Асеновград“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов

„Тук сме представители на държавата и местната власт, за да поемем цялата отговорност за случващото се, добави той.

Симеонов призова местната администрация да помисли за назначаване на хора, които да отговарят за сигурността на  гражданите и категорично подкрепи създаването на звено „Общинска полиция” в Асеновград.

По думите му уговорката между партиите в управляващата коалиция ще бъде спазена и още  1000 нови униформени полицаи ще бъдат назначени в МВР.

Асеновградчани поискаха повече сигурност и настоят за справедливи наказания за побойниците. На заседанието в общинския съвет са присъствали и представители на протестиращите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама