Ботев с впечатляващ обрат в Тирана

20:34, 29 юни 17 / Спорт 25 917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Ботев Пловдив направи огромна крачка към класиране за втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. При завръщането си в европейските клубни турнири „канарчетата” постигнаха впечатляваща победа с 3:1 при визитата си на албанския Партизани. Това съобщи БГНЕС.

Двубоят започна кошмарно за пловдивчани, които още в 5-ата минута бяха в ролята на догонващи след гол на Джевахир Сукай. Нападателят на домакините бе изпуснат от защитниците на Ботев, напредна в наказателното поле и с удар от малък ъгъл изненада Чворович, който също не се намеси подобаващо.

Въпреки лошото начало играчите на Николай Киров показаха характер и бързо възстановиха равенството. В 27-ата минута Омар Косоко със страхотен удар от близо 25 метра простреля стража на домакините за 1:1. До края на първата част носителят на Купата на България можеше да стигне до пълен обрат, но ударите на Тодор Неделев и Косоко не намериха целта.

Все пак след почивката по-добрата игра на Ботев логично даде резултат и в 62-ата минута жълто-черните излязоха напред в резултата. Точен бе капитанът на пловдивчани Тодор Неделев, който реализира много красиво попадение с шут от далечна дистанция.

Две минути преди края на редовното време Омар Косоко сложи точка на спора с втория си гол в мача. Нападателят се възползва от грешка на бранител на домакините, преодоля вратаря Албан Ходжа и на празна врата вкара за крайното 3:1 в полза на Ботев.

Реваншът е след седмица на стадион „Лазур” в Бургас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама