След мащабен ремонт подновява работа Детската млечна кухня в Добрич

16:30, 30 юни 17 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 3 юли възстановява работа Детската млечна кухня в Добрич, където през последния месец бе извършен мащабен ремонт, съобщиха от общинската администрация.

Общият размер на инвестицията е 39 000 лв. От тях 27 000 лева се осигуряват от американската компания „Есетере“ ЕООД, а 12 000 лв. са собствени средства на Общината.

Извършен е цялостен ремонт на помещението „Топла кухня“ и прилежащия коридор. Сменени са ел. и  ВИК инсталациите, извършена е цялостна подмяна на фаянсовата стенна облицовка, поставена е нова подова настилка. Подменена е кухненската аспирация, закупено е ново оборудване, включващо четири мивки, шкаф  за  конвектоматите, 3 работни маси и един сладкарски конвектомат, с който ще  се разнообразят десертите на по-големите деца. Сменени са вратите, които са били напълно амортизирани. Закупен е нов радиатор и са поставени нови тръби на газовата инсталация. С тази инвестиция ще се подобри изцяло работната среда и ще се даде възможност на служителите да работят в комфортни условия, посочват от общинската администрация.

Детската  кухня функционира като специализирано спомагателно звено в системата на детското здравеопазване и се помещава  в строена през 1972 г. жилищна сграда. Разположена е на площ 432 кв. м. Сградата не е ремонтирана с такива мащаби от 45 години. През 2003 г. е газифицирана, а през 2012 г. са правени козметични ремонти.

Детската млечна кухня приготвя и предоставя здравословна и разнообразна храна за деца на възраст от 10 месеца до 3 годишна възраст. От услугата се възползват около 400 деца. Храната отговаря по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм. Хранителния режим, който, се осигурява  гарантира нормалното развитие на децата.  Цената на купона за обяд  е на стойност 1,80 лв. От 11 май 2017 година Община Добрич стартира и с услугата „Доставка до адрес“ на цена 2,80 лв., която има положителен отзвук сред родителите. Доставката до желания адрес осигурява спокойствие и удобство  и спестява повече време на родителите,  което те могат да прекарат с децата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама