Условна присъда за румънец, убил на пътя възрастен велосипедист от Каварна

18:20, 30 юни 17 25 726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Условна присъда получи на румънският гражданин Тудор - Флорин Й. от Букурещ за причинена по непредпазливост смърт при катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Добричкия окръжен съд.

Тежката катастрофа е станала на 7 юли 2014 година, около 9,30 часа. 34-годишният румънец е пътувал от Дуранкулак към Балчик с лек автомобил "Дачия Логан".

Доказано е, че в района на Каварна е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта  на 78-годишен велосипедист от Каварна.

Според обвинителния акт, в деня на инцидента румънецът забелязал човек, който бута велосипед в неговата лента и в неговата посока за движение. В един момент пешеходецът се опитал да се качи на колелото и завил наляво. За да не нарани велосипедиста, шофьорът отклонил колата си наляво, а след това ударил спирачки. Въпреки усилията му, блъснал велосипедиста.

Веднага след инцидента румънският гражданин позвънил на телефон 112, но не успял да обясни какво се е случило, тъй като не знае български език. Малко след това до местопроизшествието спрял гражданин, който дал нужните обяснения. Пострадалият възрастен мъж бил откаран в болница, където по-късно починал. По делото е установено, че участниците в пътно-транспортното произшествие не са били употребили алкохол.

В последната си дума пред съда румънският гражданин заяви, че не е успял да избегне удара, въпреки че веднага е натиснал спирачките на автомобила. Направих всичко, каквото можах, но всичко стана много бързо, посочи той.

Осъден е на година затвор с 3 години изпитателен срок, лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Той трябва да плати разноските по делото на стойност 1 302 лева по сметка на ОД на МВР и 3 168 лева - по сметка на Окръжния съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама