От Сливен за турнира "Самарско знаме" тръгват атлети от Бахрейн, АСК Сливен и Дунав-Русе

18:34, 30 юни 17 / Спорт 25 820 Шрифт:
Автор:

Атлети от Бахрейн, подготвящи се в Сливен, заедно с най-добрите сливенски състезатели ще участват в 17-тото издание на Международния турнир „Самарско знаме” в Стара Загора.

Турнирът е утре, 1 юли, и ще се проведе при сгъстена програма на стадион „Берое”.
При очакваните горещини от 43 градуса в Града на липите, стартовете ще започнат в 18 часа и ще завършат малко след 20.30 часа. 
Надпреварата е в общо 12 дисциплини, от които девет за мъже и три за жени.

Една от дисциплините с най-силно участие се очертава да бъде бягането на 400 метра при мъжете. На старт ще застане възпитаникът на Янко Братанов, Али Камис от Бахрейн, който е с 6-та позиция на Олимпиадата в Рио. Сред заявените  са по-малкият му брат Абдурахман Камис и сливналията Живко Стоянов, подготвящ се под Сините камъни, но състезаващ се за Дунав-Русе, както и сърбинът Милош Раович. Компания в дългия спринт  ще им правят и старозагорските атлети Борислав Тонев  и Велин Коваленко.
От имената на 400 метра, Али Камис се подготвя за Световното първенство в Лондон през август, а Живко Стоянов за Европейско до 23 години в Бидгошч след две седмици. За другите остава предизвикателството за покриване на нормативи за Балканиадата за мъже.

На тройния скок  ще се включи атлетът от Сливен  Момчил Караилиев, който е с покрит норматив за Световното и личен резултат за сезона от 17.05 метра. В заявките за дисциплината са и  възпитаниците на пловдивската школа  Георги Цонов и  Златозар Атанасов.

Мирела Демирева и Тихомир Иванов с появата си на сектора, със сигурност ще направят дисциплината скок на височина, съответно за жени и за мъже, атрактивна и интересна за зрителите.

И тази година състезателите, класиране на първите три места във всяка дисциплина, ще бъдат наградени с медали и парични премии,  за I място – 1000 лева; II място – 600 лева; III място – 400 лева.

Премия от по 2000 лева и купа за най- добър резултат, според сравнителните таблици на IAAF, са отредени при жените и при мъжете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама