Оставиха в ареста в Асеновград обвинените за побой роми

18:56, 30 юни 17 25 787 Шрифт:
Автор:

Районен съд-Асеновград  взe мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо деветимата обвиняеми, привлечени като обвиняеми за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм.  

Припомняме, че в понеделник, 26 юни , възникна  конфликт между две групи в района на язовир "40-те извора" край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места - край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че  един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени.

„По досъдебното производство тепърва се установява съпричастността и на други лица, които са взели участие в хулиганските действия, т.е. очаква се след установяване на личността на нови обвинения спрямо други лица“, уточни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград се провеждат непрекъснати активни процесуално-следствени действия - извършени са разпити на 17 свидетели, 12 разпознавания, като в момента се правят още четири, три огледа на местопроизшествие, при което са иззети брадви, лопата и дървени тояги.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че всеки един от обвиняемите е  извършил съответните  престъпления, в които е обвинен. Освен това съдът прецени, че за всеки един от тях е налице и реална опасност да извърши престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама