Борисов ще предаде на Цацаров папката от Герджиков

21:04, 30 юни 17 / Политика 25 154 Topnovini
1

Премиерът Бойко Борисов ще предаде на главния прокурор Сотир Цацаров „папката, която му е оставена от премиера Герджиков“. Това става ясно от стенограмата от последното правителствено заседание, съобщи БГНЕС.

"В този ред на мисли да ви кажа, че въпросната папка, за която се твърди, че ми е оставена от премиера Герджиков, днес я изпращам надлежно на главния прокурор, защото аз не съм разследващ орган и не ми е работа да се занимавам с това. Ако има нарушения, виновниците да си понесат наказанието. Така че, както ми е оставена, така ще бъде препратена по надлежния служебен ред“, заявява Борисов.

Служебният кабинет на проф. Огнян Герджиков извърши ревизия на управлението на второто правителство на Борисов. Представен бе доклад за нарушения при обществените поръчки.

При предаването на властта през май Герджиков обяви, че подготвя папка за Борисов, в която ще сложи резултатите от ревизията. В нея също така ще се съдържат и препоръки за решаването на някои проблеми. Но кратката реплика на Борисов, направена на последното правителствено заседание, не хвърля светлина дали става дума за тази папка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани