До края на седмицата пускат бул."Прага"

17:11, 28 авг 17 25 839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна полагането на първия пласт асфалтова настилка по бул."Прага", след като бе извършена реконструкция на ВиК мрежата, съобщават от Столична община.

Полагането на асфалтовата настилка ще продължи и до края на седмицата движението ще бъде възстановено. Това каза днес заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев при проверка на ремонта.
Продължава асфалтирането на пътната настилка и до края на седмицата движението ще бъде възстановено. Маркировката ще бъде положена няколко дни след пускане на движението.

"Столична община изпрати становището относно настилката. Министерство на културата прие аргументите ни в подкрепа на асфалтова настилка", каза също Крусев. Булевардът осигурява връзка с много болници и лечебни заведения в града, поема интензивен трафик и градски транспорт. След пускането на движението по булеварда ще продължи работа по тротоарите, където се изграждат подземни комуникации. Тротоарите ще бъдат цялостно обновени.

Междувременно е възстановено движението по стария мост "Чавдар". Това каза заместник-кметът на София Евгени Крусев. Пътният мост, който отвежда движението от центъра към североизточните части на града и бул."Владимир Вазов", е изцяло реконструиран. Изградена е нова бетонова плоча, положена е нова хидроизолация, пътна настилка, тротоари, парапети и осветление. Обектът бе ремонтиран в рамките на инвестиционната програма на Столична община. Старият мост "Чавдар" е построен преди повече от 30 години и оттогава не е ремонтиран. Преди няколко години Столична община ремонтира по-новия мост "Чавдар", който бе в по-лошо състояние. През последните години общинските власти ремонтираха над 150 моста по инвестиционната си програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама