Международен конкурс за високоалкохолни напитки ще се проведе в Пловдив през 2018 г.

14:10, 30 сеп 17 / Любопитно 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

«За мен е огромно удоволствие да наградя хората, които спазват най-старата традиция на България - производството на вина и които развиват модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството.» Това заяви главният секретар на Министерство на икономиката Владимир Туджаров, който участва в церемонията по награждаване на българските производители, спечелили медали в „Concours Mondial de Bruxelles 2017“ и „Spirits Selection 2017“, тази седмица. На събитието присъстваха още Бодуа Аво, председател на „Concours Mondial de Bruxelles“ и Иван Тотев, кмет на община Пловдив.

Министерството на икономиката подкрепя провеждането на следващия международен конкурс за високоалкохолни напитки „Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles“ през 2018 г. в Пловдив“, подчерта Туджаров. Той поясни, че организирането и провеждането на конкурса в България ще има положително въздействие върху търговията и износа на високоалкохолни напитки, а участието на страната ни в престижния конкурс е изключителна възможност българските спиртни напитки да привлекат вниманието на потребителите и световния бизнес. „Родните производители ще получат реален шанс да увеличат продажбите си и да улеснят достъпа си до нови пазари“, допълни той.

Главния секретар поясни, че страната ни започва да се налага като държава, която произвежда не само качествено вино и ракия, но и други видове спиртни напитки. За това свидетелства и полученото най-голямо отличие Голям златен медал (Grand Gold) на български алкохолни напитки бренди и уиски на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, проведен в Ла Серена, Чили, през август 2017 г. „България е символ на качествено вино, което се произвежда в над 260 изби, като броя им постоянно нараства, а добрите резултати на българските производители, както и спечелените медали от международни конкурси са доказателството, че произвеждаме качествено вино и високоалкохолни напитки на световно равнище“, изтъкна Владимир Туджаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама