Международен конкурс за високоалкохолни напитки ще се проведе в Пловдив през 2018 г.

14:10, 30 сеп 17 / Икономика Сподели в: 25 157 Topnovini Автор: Topnovini
1

«За мен е огромно удоволствие да наградя хората, които спазват най-старата традиция на България - производството на вина и които развиват модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството.» Това заяви главният секретар на Министерство на икономиката Владимир Туджаров, който участва в церемонията по награждаване на българските производители, спечелили медали в „Concours Mondial de Bruxelles 2017“ и „Spirits Selection 2017“, тази седмица. На събитието присъстваха още Бодуа Аво, председател на „Concours Mondial de Bruxelles“ и Иван Тотев, кмет на община Пловдив.

Министерството на икономиката подкрепя провеждането на следващия международен конкурс за високоалкохолни напитки „Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles“ през 2018 г. в Пловдив“, подчерта Туджаров. Той поясни, че организирането и провеждането на конкурса в България ще има положително въздействие върху търговията и износа на високоалкохолни напитки, а участието на страната ни в престижния конкурс е изключителна възможност българските спиртни напитки да привлекат вниманието на потребителите и световния бизнес. „Родните производители ще получат реален шанс да увеличат продажбите си и да улеснят достъпа си до нови пазари“, допълни той.

Главния секретар поясни, че страната ни започва да се налага като държава, която произвежда не само качествено вино и ракия, но и други видове спиртни напитки. За това свидетелства и полученото най-голямо отличие Голям златен медал (Grand Gold) на български алкохолни напитки бренди и уиски на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, проведен в Ла Серена, Чили, през август 2017 г. „България е символ на качествено вино, което се произвежда в над 260 изби, като броя им постоянно нараства, а добрите резултати на българските производители, както и спечелените медали от международни конкурси са доказателството, че произвеждаме качествено вино и високоалкохолни напитки на световно равнище“, изтъкна Владимир Туджаров.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани