В Пловдив организират благотворителен крос срещу рака

12:05, 28 сеп 17 / Здраве 25 213 Topnovini
1

Благотворителен крос „Спри рака“, ще се проведе на 30 септември, събота, на Гребната база в Пловдив. Спортната проява е част от програмата на Регионалната научна конференция на тема „Съвременните възможности на клиничната хематология“, която се проведе вчера. Инициативите се организират от Сдружение „Спри рака” и Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ „Свети Георги“ с подкрепата на ръководствата на болницата и на Медицински университет – Пловдив.

Кросът „Спри рака“ се организара за втора поредна година, през 2016 година той се проведе на 22 май. Спортната проява има за цел да въвлече повече хора в активен начин на живот, движение, социални контакти за хората, преминали през онкозаболяванията, и техните близки. Целта ни е да учим на съпричастност и гражданска активност обществото, както и да създадем ежегодна традиция за провеждане на подобни събития. Също така искаме хората да проявяват еднакво уважение към лекаря и към активния начин на живот, споделят организаторите от Сдружение „Спри рака“.

Апелът на кроса – „Спри рака“, както и набраните средства, неслучайно са ориентирани към болните от злокачествени кръвни заболявания. Около 1/3 от смъртните случаи в света се дължат на някои водещи поведенчески и хранителни рискове: индекс на висока телесна маса, нисък прием на плодове и зеленчуци, липса на физическа активност, тютюнопушене, употреба на алкохол, липса на профилактика.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани