Натурални алтернативи на конвенционалните токсични шампоани Част 2

17:25, 29 сеп 17 25 2030 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ето още три натурални средства, с които ефективно можете да замените токсичните шампоани.

Кастилски сапун

Кастилният сапун е идеален избор за онези, които имат нужда от богата пяна, за да усетят, че измиват косата си добре, макар че това съвсем не е показател за действието на един продукт. Този вид сапун напълно естествено образува пяна, подобна на шампоаните, закупени от магазина, с тази разлика, че тя не е в следствие на многото токсични съставки, които се влагат в конвенционалните марки. Ако изберете да използвате кастилски сапун, теченият му вариант е най-добър за коса, тъй като можете да добавите съставки като етерични масла и / или овлажняващи масла, в зависимост от вашите предпочитания и тип коса. Например, добавете няколко капки масло от мента, което осигурява не само приятно усещане за свежест, но също и стимулира растежа на космите.

Сода за хляб

Содата за хляб е известна с това, че почиства косата, но не я използвайте прекалено много, защото може да увредите косъма. Тя е отлична за измиване на мръсотия и омазнявания в дълбочина на космените фоликули. Содата за хляб е лесна за използване, просто комбинирайте една част сода за хляб с три части вода, нанесете се в корените, изчакайте няколко минути и изплакнете с топла вода.

Също така можете да комбинирате содата за хляб с други съставки. Например добавете няколко капки лимонов сок, за да се борите с пърхот или кокосово масло за допълнително хидратиране.

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за вашата коса. Ако някога сте забелязали, че филипинските жени имат особено красива, гъста, дълга коса, това е благодарение на кокосовото мляко. То осигурява нежно почистващо действие, което действа като естествен шампоан, като е и богато на протеини и мастни киселини, които повишават растежа на косата и подхранват космените фоликули с основни вещества.

За да използвате кокосово мляко, изсипете около половин до една чаена чаша, в зависимост от дължината на косата ви в празна бутилка. Разнесете навсякъде по скалпа, след което го масажирайте, като си проправяте път до краищата на косата си. Оставете го за няколко минути, за да позволите на кокосовото мляко да абсорбира замърсяванията, след което изплакнете обилно.

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама