Галерия „София 79” представя изложбата IN VITRO-IN VIVO

15:00, 29 окт 17 25 958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

С благотворителна изложба-търг IN VITRO–IN VIVO обновената галерия „София 79” открива своя есенен сезон. На 30 октомври, понеделник от 18:30ч. тя ще очаква почитателите си за среща със съвременното изкуство в столичния хотел „Арена ди Сердика”, ул.”Будапеща”2.

"In vitro" означава "в стъкло" от латински език, а "in vivo"- "живо състояние". Според Александра Велева-Туши светът е наситен с достатъчно нередности, негативни новини и събития, за да бъдат експонирани и в изкуството. „Творците трябва по-скоро да начертават и проправят път към разрешаването на проблемите, развивайки и променяйки фокуса на мислене у хората. Затова цикълът произведения IN VITRO – IN VIVO цели да предложи нова философия и гледна точка, разделена на етапи и търсеща разумни решения”, споделя авторката.

В изложбата основна роля ще има публиката, включвайки се с присъствие и участвайки в благотворителния търг, чрез който ще се набират средства за инвитро процедури в подкрепа на фондация „Искам бебе” и под надслов „Сплотени за нов живот“ и по патронажа на г-жа Яна Средкова от детски развлекателен център „Плей Парк”.

Материалите на творбите са чешки оловен кристал, флоатно стъкло, органични материали, мрамор, керамика и дърво. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени деца след провеждането на кампанията IN VITRO – IN VIVO. Фотографиите в изложбата са дело на Иван Дончев.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама