Как да прочистите белите дробове естествено

19:05, 28 окт 17 25 961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Живеем в изключително замърсена околна среда – това не е тайна за никого. И ако не сте жители на отдалечено планинско селце замърсяванията във въздуха със сигурност натоварват организма ви и най-вече белите дробове. Освен, че околната среда е замърсена, белите дробове са най-често пренебрегвания орган, докато не се появи сериозно заболяване, което е трудно за лекуване. Има някои прости начини, с които ще допринесете за здравето на респираторния си тракт и най-вече за прочистване на белите дробове естествено.

Ето кои са те!

Спрете тютюнопушенето

Един от най-добрите начини да прочистите белите дробове е като се откажете от този абсолютно вреден навик. Никотинът и тютюневият дим влошават функциите на белия дроб и го постявят пред голям риск от сериозни заболявания като рак и белодробни инфекции. Освен да се откажете от тютюнопушенето е важно да избягвате и места с тютюнев дим, тъй като ‘’пасивното’’ пушене е също толкова вредно, колкото и активното.

Ограничете млечните продукти

Млечните продукти доказано пречат на прочистването на респираторния тракт или поне тези от тях, които не съдържат пробиотични култури като киселото мляко и кефирът.

Пийте зелен чай

Пийте чаша зелен чай преди да си легнете, за да помогнете на организма си да се прочисти и да избегнете запек, който ще натовари не само храносмилателната система, но и респираторната. Когато другите органи функционират нормално и белите дробове няма да се натоварват излишно.

Лимони

В една голяма чаша топла вода добавете една четвърт чаена чаша лимонов сок и я изпийте преди закуска. Това ще алкализира тялото и ще помогне на белите ви дробове да се прочистят.

Сок от моркови

300мл. сок от моркови между закуската и обяда е също много добър вариант за алкализиране на тялото, което е добра среда за прочистване на органите и белите дробове.

Приемайте храни, съдържащи калий

Включете в менюто си богати на калий напитки или храни, за да прочистите белите дробове. Портокали, банани, сладки картофи, моркови, домати, спанак, кайсии, смокини, фурми съдържат този ценен минерал.

Джинджифил

Добрият стар джинджифил помага за отпушването на дихателната система и за премахването на токсините от белите дробове. Най-добрият начин да консумирате джинджифил е да го ядете суров или да си направите чай.

Антиоксиданти

Преди лягане пийте 400 мл. сок от ананас или червена боровинка, за да се борите с бактериите, причиняващи инфекция в белите дробове. Антиоксидантите в тези напитки са много полезни за вашата дихателна система.

Следва продължение

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама