ГЕРБ разгроми социалистите след Конгреса им

13:21, 29 окт 17 / Политика 25 995 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Всички ние знаем в исторически план кой как е стоял и кой как се е борил с корупцията“, каза Цветан Цветанов на брифинг след заседанието на ИК на ГЕРБ, организирано по-рано от Бойко Борисов. „Това не е политическа алтернатива“, коментира Цветанов. Политикът зави още, че контрабандата се е ширила в средите на БСП, когато те са управлявали. 

„Смятам, че БСП трябва да решава първо вътрешните си проблеми, но не трябва, това да им бъде алтернативното говорене за бъдещо управление. Когато не можеш да овладееш своята партия, когато нямаш подкрепата от своята партия, когато съответните съмишленици започват да напускат тази партия заради лидера, не смятам, че трябва да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която е спечелила изборите“, заяви Цветанов.

"За БСП алтернативата е да формират фалшиви новини и интриги. Днес това, което прави министър – председателят, допринася за повишаването на авторитета на България", заяви още зам.  - председателят на ГЕРБ.

Министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова заяви допълни: "Спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят имиджа на България.”

„Като министър, отговорен за подготовката и провеждането на българското председателство, и от името на цялото правителство искам ясно да заявя, че българското председателство, първото българско председателство, е една тема, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим“, добави министър Павлова.

На брифинга вицепремиерът Томислав Дончев попита за каква цензура говорят от БСП, когато от сутрин до вечер ги дават по телевизиите. Според Дончев цялото конгресно мероприятие на БСП било събиране на хора с еднакви проблеми,които са дошли да се утешават един друг. Той заяви още, че Столетницата се намирала в посттравматичен стрес. 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков напомни лъжите, изречени от БСП и Корнелия Нинова. Някои от тях са свързани именно с председателството ни, с оградата по границата ни с Турция, с това, че ще ни спират европрограми, че ще има режим на тока и други. Той изрази надежда по време на европредседателството да спре тази кампания на БСП. Биков припомни скандалните случаи на депутати от БСП, които не са дали имунитета си и заяви, че това е политическа корупция - най-тежкото ниво на корупция.

Цветанов отбеляза, че това, което прави БСП, е недопустимо, особено в навечерието на европредседателството. Соцпартията нямало да бъде алтернатива на управлението с агресията в говоренето си.  "Дори лидерът на ПЕС Станишев затвърди, че когато управлява голямото социалистическо семейство, те губят избори след избори. Виждате какво се случи със социалдемократите в Европа", припомни заместник-председателят на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама