До две седмици ГЕРБ ще решат дали да отстранят здравния министър

09:21, 30 окт 17 / Политика 25 917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Финасовият министър Владислав Горанов коментира тази сутрин в предаването «Здравей, България» на NOVA  журналистическото разследване на bTV, уличило здравният министър Николай Петров в насочването на две обществени поръчки за над 1.6 млн. лева към дружества, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от когото дъщеря му Руслана Петрова има дете.  

Горанов заяви пред медията, че има одитен доклад, направен още по времето на служебното правителство, в който няма изводи, че е направил нещо незаконно.

Свещени крави в правителството няма. Не може да закриляме подобни действия. Проявяваме особена чувствителност към тази тема. Чухме позицията на здравния министър. Ако има някакви притеснения и нередности, няма как да подкрепим подобно поведение. Здравният министър затяга редиците и запушва доста пробойни в системата. В тази връзка може да подозираме, че това е някаква ответна реакция на хора, които не искат той да продължи да бъде на този пост. Аз му вярвам”, заяви Горанов.

Той обаче допълни, че журналистическото разследване е още един повод да се проверят фактите и обстоятелствата около изнесената информация. До две седмици ще стане ясна позицията на ГЕРБ относно казуса и дали ще се наложи смяна на здравния министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама