До две седмици ГЕРБ ще решат дали да отстранят здравния министър

09:21, 30 окт 17 / Политика 25 187 Topnovini
1

Финасовият министър Владислав Горанов коментира тази сутрин в предаването «Здравей, България» на NOVA  журналистическото разследване на bTV, уличило здравният министър Николай Петров в насочването на две обществени поръчки за над 1.6 млн. лева към дружества, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от когото дъщеря му Руслана Петрова има дете.  

Горанов заяви пред медията, че има одитен доклад, направен още по времето на служебното правителство, в който няма изводи, че е направил нещо незаконно.

Свещени крави в правителството няма. Не може да закриляме подобни действия. Проявяваме особена чувствителност към тази тема. Чухме позицията на здравния министър. Ако има някакви притеснения и нередности, няма как да подкрепим подобно поведение. Здравният министър затяга редиците и запушва доста пробойни в системата. В тази връзка може да подозираме, че това е някаква ответна реакция на хора, които не искат той да продължи да бъде на този пост. Аз му вярвам”, заяви Горанов.

Той обаче допълни, че журналистическото разследване е още един повод да се проверят фактите и обстоятелствата около изнесената информация. До две седмици ще стане ясна позицията на ГЕРБ относно казуса и дали ще се наложи смяна на здравния министър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани