Борисов се срещна с депутати от комисията по регионално развитие на Европейския парламент

11:32, 30 окт 17 / Политика 25 982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кохезионната политика на Европейския съюз намалява разликите между държавите-членки. В България това може да се види във всеки град, виждаме инфраструктурата, която е изградена през последните 10 години, виждаме построените пречиствателни станции, заводи за преработка на отпадъци, метро. Това посочи министър-председателят Бойко Борисов на среща с членовете на комисията по регионално развитие на Европейския парламент, председателствана от Искра Михайлова. Усилията в тази посока не трябва да спират. България се доказа като надежден партньор и отговорна страна-членка на Европейския съюз, заяви Бойко Борисов.

Членовете на Комисия по регионално развитие се обединиха, че председателството на Съвета на ЕС идва в точния момент за България, защото страната може да покаже реалните постижения от Кохезионната политика и споделените ползи за всички държави членки.

Ние ще положим всички усилия да насочим дебатите по време на Българското председателство на Съвета в конструктивна посока, така че да се стигне до работещи решения за развитието на Европейския съюз. Изправени сме пред изключително трудни предизвикателства, а на този фон ние, всички държави членки, трябва да се обединим около Финансовата рамка за следващия програмен период, подчерта Бойко Борисов. Всички държави и европейски институции трябва да насочим усилията си да направим европейските инвестиции по-ефективни, по-лесни и по-бързи за изпълнение, по-видими за гражданите.

В срещата участваха още вицепремиерът Томислав Дончев, Искра Михайлова, член на Европейския парламент и Председател на Комисия по регионално развитие, както и евродепутатите Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Станислав Полчак, Йоахим Целер, Констанца Крел, Йенс Нилсон, Матхийс ван Милтенбург, Юнус Омарже.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама