Тръмп иронизира глобалното затопляне

09:19, 29 дек 17 / Свят 25 187 Topnovini
1

Американският президент Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне. Помогна му много студената вълна, която донесе в северните щати температури до минус 40 градуса.

"На изток е възможно последният ден от годината да се окаже най-студеният, регистриран някога. Може би бихме могли да използваме малко от доброто старо затопляне на климата, за което нашата, и само нашата страна се готви да плати трилиони долари, за да се предпази от нея. Завийте се!", написа Тръмп в Twitter.

71-годишният милиардер винаги е демонстрирал скептицизъм по отношение на климатичните промени. Дори преди да стане президент той говореше, че то е "китайско изобретение".

Написаното от него предизвика лавина от реакции в интернет. Имаше и учени, които се опитаха да обяснят на американския президент какво означава климатични промени.

„Промяната на климата е много истинска дори да е студено в "Тръмп тауър" в този момент", отговори на президентското послание директорът на Калифорнийската академия на науките Джон Фоли. "По същия начин има гладни по света, дори току-що да сте изяли един "Биг Мак", добави той.

"През 2017 в САЩ имаше по три рекорда за горещо време на всеки студен рекорд", обяви Прамила Джайпаят, която е представителка в Конгреса от щата Вашингтон. "Прогнозата за времето не е едно и също нещо с климата. Президентът би трябвало да разбере това. Не е трудно".

Според Световната метеорологична организация 2017 г. ще се окаже въобще най-горещата година за цялата планета.

След влизането си в Белия дом Тръмп изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата с твърдението, че то би убило работните места в промишлеността. Администрацията на Тръмп извади климатичните промени от списъка със "заплахи" за САЩ и задвижи отново използването на въглища и разработването на полетата за добив на газ и петрол на федералните защитени територии.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани