80% от отличниците не кандидатстват в българските ВУЗ-ове

14:00, 30 яну 18 / Политика 25 818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 80 на сто от най-добрите ученици у нас въобще не кандидатстват в България след средното си образование. Това стана ясно на 12-ия годишен форум, на който бизнесът се среща с правителството, за да обсъждат важни за икономиката въпроси, съобщи NOVA. Темата на тазгодишното издание е пазар на труда.

Изтичат подготвените кадри, които да работят в страната, е изводът на бизнеса. Властта отговори, че резултатите при ученето не идват веднага. Но наистина заради консервативността си образователната система била далеч от предприемачите. 17 000 деца са върнати в клас заради мерките на правителството.

Срещата между правителството и бизнеса премина и през други теми. Например, че правим стъпки към чакалнята на Еврозоната и дори да ни откажат, ще знаем къде са пропуските. Сред другите тема бяха доходи, корупция, граници.

„Колкото пъти ни връщате към темата с корупцията, толкова пъти ще ви отговаряме, че сте чели неактуална социология и едно общество, което постига един от най-високите ръстове на икономиката в България, няма как да е най-неуспешното от гледна точка на правилата. Правилата сами по себе си, ако съществуват и се спазват, корупцията остава само вестникарско внушение”, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама