Руски медии: Путин "обиден", че не е част от доклада на САЩ

15:10, 30 яну 18 / Свят 25 846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин иронично обяви, че се чувства "обиден", след като САЩ не са го включили в "Доклада Кремъл", съобщават руски медии. "Кучетата си лаят, керванът си върви", твърдят медиите, че е заявил Путин по време на предизборно събитие няколко часа след публикуването на доклада.

"Жалко е", отговори Путин саркастично на журналистически въпрос как се чувства след решението на Вашингтон да не го включи в списъка. Той също така изтъкна, че е "натъжен", че не е включен в списъка, съобщава news.bg.

Руският президент добави, че е чул за доклада, но все още не го е виждал. Според него това е "враждебна стъпка" от страна на САЩ, която ще навреди на отношенията между Москва и Вашингтон.

Той поясни, че хората зад доклада атакуват правителството на Русия и тласкат САЩ към конфронтация с Москва. Но Путин подчерта, че Москва няма да предприема ответни мерки и ще действа в съответствие с развитието на ситуацията, тъй като Русия подкрепя развитие на отношенията със САЩ. По думите му руската държава не е заинтересована от подкопаване на съществуващите отношения със САЩ.

Междувременно председателят на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко обяви, цитирана от АП, че списъкът на САЩ е опит за намеса в предстоящите президентски избори в Русия. Публикуването на списъка е "нищо освен намеса в изборния процес", който има за цел да "намали подкрепата за президента", подчерта тя.

Изборите ще се проведат на 18 март. Очаква се Путин да спечели безпроблемно.

Министерството на финансите на САЩ публикува дългоочаквания "Доклад Кремъл" - списък с лица, част от руското държавно ръководство или приближени нему, които могат да попаднат под ударите на новите санкции на Вашингтон заради намесата на Русия в американските президентски избори през 2016 г.

В доклада, който финансовото министерство е предоставило на Конгреса на САЩ, фигурират 210 души: 114 висши руски политици и чиновници и 96 олигарси, които по времето на управлението на руския президент Владимир Путин са се облагодетелствали и придобили големи богатства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама