Делян Добрев: Йончева ще си подаде ли оставката?

17:00, 30 яну 18 / Политика 25 870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изтеглих молбата си за оставка не само заради колегите, но и заради подкрепата, която получих от обществото”, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в Народното събрание.

Той отново припомни, че миналата седмица е задал няколко въпроса на колежката си от БСП Елена Йончева, един от които има ли участие в офшорна фирма, но така и не е получил отговор.

Сега я питам дали ще си подаде оставката, след като цяла седмица мълчи”, заяви той.

С нетърпение очаквахме решението на Конституционния съд”, заяви от своя страна колегата му Данаил Кирилов. "При положение, че конституционният законодател е предвидил в Конституцията, че НС обсъжда подадената оставка, така и настоящото НС обсъди оставката на колегата Делян Добрев", добави той.

Подкрепихме колегата си, който беше подал оставката на достойнството. Той защити името си, ние защитихме неговото име. Напълно нормално и обяснимо е, че константната воля на Делян Добрев не е за оставка. Приемаме, че спрямо делото оттеглянето на оставката няма конкретно правно решение. Настоящото решение не решава въпроса за статуса на Добрев като народен представител", посочи Кирилов.

Припомняме, че по-рано днес Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не приема оставката на депутата от ГЕРБ. Малко след това от БСП настояха Делян Добрев да си подаде оставката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама