Секретни документи на правителството на Австралия открити в магазин

14:00, 31 яну 18 / Свят 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици класифицирани документи са открити в заключени шкафове за документи, закупени от магазин за втора употреба в Канбера, Австралия, съобщава националната телевизия ABC. Някои от документите са с гриф "Строго секретно".

От телевизията са се сдобили със секретните документи, които са свързани с националната сигурност, миграцията, социалната дейност, комуникациите и дискриминиращи закони, след като някой закупил двата шкафа с документи от магазин.

Разкритията принудиха премиера Малкълм Търнбул да нареди "спешно разследване".

От ABC поясняват, че шкафовете са продадени на магазин, който препродава стари мебели на правителството. Те са продадени евтино, защото са тежки и никой не е успял да намери ключовете. След отключването на шкафовете са открити документите.

ABC пояснява, че всеки в страната може да закупи стари мебели на правителството. Обикновено в Австралия документи се разсекретяват след период от около 20 г. Откритите документи са от най-малко пет предишни правителства.

Телевизията съобщава за съдържанието на документите през последните три дни, като повечето са свързани с вътрешната политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама