Осъдиха баща, блудствал с дъщеря си, на 12 години затвор

17:10, 31 яну 18 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силистренският окръжен съд наложи присъда от 12 години лишаване от свобода на 50-годишния Ахмед Юмер от силистренското село Окорш за това, че е блудствал с дъщеря си, съобщи "24 часа".

Сигналът е подаден от момичето през пролетта на миналата година, когато е била 13-годишна. Няколко месеца по-късно Ахмед е задържан и обвинен за това, че е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление. Още при задържането той е признал, че няма спомени за случилото се, тъй като употребил голямо количество алкохол, но приел да е извършил престъплението, след като дъщеря му твърдяла това.

Силистренския окръжен съд присъедини към настоящото ефективно наказание и неизтърпяна присъда от 2 месеца и 10 дни. Уважен в размер на 5000 лева е бил и гражданският иск.

Сегашното му престъпление се води като тежко умишлено и се отличава с висока степен на опасност, тъй като жертвата се е намирала в родствени отношения и състояние на зависимост от него. Наказанието, което предвижда законът, е от 5 до 20 години лишаване от свобода. 

Обвинението държеше Ахмед да получи максимална присъда, но тъй като делото срещу него се гледа при условията на съкратено съдебно следствие и наказанието му е редуцирано с една трета.

Осъденият изтърпявал присъда във варненския затвор за измама. От 13 май до 18 май 2017 г. бил пуснат в отпуск от затворническото общежитие във варненското село Разделна. Заедно с дъщеря си от втория си брак – пострадалото момиче, отишли на гости в дома на първата му съпруга, от която имал други деца. 50-годишният мъж поискал родната му дъщеря да отиде в неговата стая и тогава блудствал с нея. В разпита си детето посочило, че сексуалното насилие на баща му е започнало отпреди две години чрез използване на положението на зависимост и надзор над дъщеря си.

Близки до семейството коментират, че другите му две дъщери са побързали млади да се оженят, за да избягат от мераците на баща си.

В момента най-малката е настанена в приемно семейство – това на леля си /сестра на бащата/. По непотвърдена информация обаче има опити от страна на чичото за сексуално посегателство над момичето. Ако това бъде доказано, социалните служби ще преместят детето и отново ще се завърти правосъдната машина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама