Нинова: Досието по приватизацията на ЧЕЗ заминава за прокуратурата

15:01, 27 фев 18 / Политика 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искаме изслушване на премиера Борисов да бъде първа точка в Народното събрание утре. Искаме анкетна комисия в парламента, която да изясни всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ. Смятаме, че политическата отговорност е лична на премиера”, заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Досието по приватизацията на ЧЕЗ заминава за прокуратурата”, заяви още Нинова.

Тя представи и позицията на БСП, която е категорично против тази сделка, която Корнелия Нинова определи като неясна и задкулисна.

Не се знае кой е крайният купувач, не се знае кой финансира сделката и какво ще е бъдещето на дружеството. Правителството на Борисов принася в жертва 3 млн. българи, които са клиенти на дружеството“, категорична е Нинова.

Искаме спиране на сделката чрез всички законови механизми. При откриване на нова процедура нашата позиция е, че държавата трябва да участва наравно с други купувачи на пазарен принцип, а не да се национализирана. Това няма да бъде прецедент за правителството на Борисов. Подобни държавни дружества има и в Европа”, подчерта лидерът на БСП.

Нинова уточни, че в четвъртък има среща с чешкия посланик, на когото ще връчи писмо с въпроси към чешкото правителство. Към останалите въпроси БСП ще попита посланика какви гаранции са дадени за сделката пред чешката държава, кои банки или офшорни компании ще извършват плащането и верен ли е слухът, че плащането вече е извършено в петък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама