140 руски туристи блокирани на Летище Пловдив

16:55, 27 фев 18 25 1034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

140 руски туристи са блокирани на летището в Пловдив. В 16 часа следобед аеропортът остава затворен и не приема полети, съобщи Нова телевизия.

В понеделник на летището е трябвало да кацнат пет самолета, но те са били пренасочени. А от понеделник вечерта група от 140 руски туристи е блокирана на летището. Една част от тях  се намират в чакалнята, а други - в зоната за заминаващи. Сред тях има и семейства с малки деца, които е трябвало да излети още в понеделник.

Полетът до Москва е бил отменен в последния момент, заради обилния снеговалеж, който е затрупал пистата и летището на практика е спряло да функционира.

Руските туристи са прекарали една седмица в ски-курорта Банско. Сега голяма част от тях са притеснени, защото във вторник е трябвало да бъдат на работа и сега не могат да оправдаят отсъствието си. Някои дори могат да загубят работните си места.

Втори ден на летището в Пловдив чакат да кацне и група от Москва, която е планирала почивката си на Банско. Те вече изпускат резервациите си.

В късния следобед пистата на летище Пловдив беше почистена. Очаква се следобед летището да възобнови работа. Първият полет, който ще кацне тук, ще е от Москва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама