Мъж отива на съд съд за отправена заплаха за убийство на деца

18:30, 28 фев 18 25 1855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишен мъж за отправена заплаха за убийство на деца.

Обвинението срещу Кирил А. е за това, че на 24.10.2017 година в гр.Плевен се заканил с убийство  спрямо неопределен брой деца, като заканата възбудила основателен страх от нейното осъществяване .

Повдигнато му е обвинение и за това, че на 24.10.2017 година направил опит да принуди  полицейски служител - разузнавач в сектор „Противодействие  на криминалната престъпност„ към отдел „Криминална полиция„ при ОДМВР-Плевен  по повод изпълнение на службата му да извърши нещо противно на волята му, а именно да се обади и да се видят, като употребил за това заплашване, че ще влезе в училище или в детска градина  по негов избор и ще разстреля всички деца заедно с учителката, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Обвиняемият  проявявал интерес към огнестрелни оръжия и боеприпас, като е бил осъждан за такова престъпление. По повод подадена срещу обвиняемият жалба за оказан физически и психически тормоз през 2012 година той се запознал с полицейския служител. След това започнал често да изпраща съобщения на полицая чрез „Mesenger“ в който изразявал отвращение към  държавата и институциите на страната.

На 24.10.2017 година мъжът изпратил съобщения до полицая,  в които отправил закана с убийство спрямо неопределен брой хора: „ ..... взех решение да извърша най-бруталното масово убийство на деца в историята на България, за да си отмъстя за зверствата, на които бях подложен. Изборът на деца за мишена е понеже през 1996г. аз бях насилствено дрогиран с медикаменти, които занижиха потентността ми с около 80% спрямо предишното ниво, заради което нямам жена и деца по ваша вина и от което следва, че и вие не трябва да имате! Ще влезна в училище или детска градина по мой избор и в ден и час също по мой избор и ще разстрелям всички деца, барабар с учителката. Ако има пазач ще му пръсна черепа още с влизането. Оръжието е в тайници извън града с цел да не можете да го намерите в мен. Там има и над 1500 патрона в различни калибри“. В същото съобщение обвиняемият   поставил ултиматум на полицая  да не предприема никакви действия, а да му се обади и да се видят, като му дал срок  за това.

По искане на прокуратурата съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама