Всички ЕРП-тата искат токът да поскъпне

23:05, 28 фев 18 / Икономика 25 151 Topnovini
1

Трите компании, разпределящи и доставящи електроенергия у нас, обявиха плановете си да поискат повишаване на цените си от 1 юли 2018 г., но конкретните им искания ще бъдат внесени на 30 март в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от публикуваните от ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" намерения за промяна на сегашните им цени на услугите.
 
В съобщенията не се посочват изрично какво сочат изчисленията им за новите цени на тока с уговорката, че е възможно до 30 март да настъпят промени, които ще бъдат отразени. Тази тактика от няколко години се прилага от снабдителите с идеята да не се нагнетява общественото недоволство, а и регулаторът традиционно орязва предложените повишения от компаниите.
 
Тъй като в публикациите на електроразпределителните и електроснабдителните дружества се казва, че намеренията са да се поискат цени, които да покриват необходимите им разходи за предоставяне на услугите, а фирмите непрекъснато се оплакват, че регулаторът им одобрява по-ниски цени, очакванията са отново да се поиска повишение.
 
На извънредна пресконференция от КЕВР уточниха, че няма да допуснат рязко увеличение на цените на тока.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани