“Светът на Алиса” омагьосва малки и големи в Опера Пловдив (СНИМКИ)

18:30, 30 мар 18 / Култура и наука 25 184 Topnovini
1
2
3
4

Танцово-музикалният спектакъл “Светът на Алиса” с премиера в Операта в Пловдив в събота от 17 ч. В мултимедийното представление за малки и големи по книгата на Луис Карол танцуват познатите ни герои Алиса, Белият заек, Червената Кралица, Гъсеницата, Херцогинята, Лудият шапкар и останалите обитатели на Света на Алиса.

На сцената излизат над 20 танцьори от международната балетна трупа на Опера Пловдив със солисти Реа Галамбош и Диан Райчев, както и колоритната Мая Бежанска заедно с младите актьори Стелиан Радев и Радослав Владимиров, които са с номинации „ИКАР” за дебют. Малките таланти от Академията на Госпожа Опера също танцуват на сцената като горски животни. 

В спектакъла на хореографа Анна Пампулова и драматурга Анастасия Събева се обръща специално внимание на темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса, като това намира израз в умножаването на нейния персонаж. Водещ мотив е любовта, която води момичето не само в нейния причудлив Свят, а и реалността. 

Разнообразният хореографски почерк подсилва присъствието на нереалните герои и ги превръща от строги и страховити - в симпатични. Визията и костюмите на Борис Далчев и мултимедийната среда на Никола Налбантов допълват идеята за колоритност на картините, персонажите и действията на спектакъла.

Музиката на Асен Аврамов успешно ни разкрива необятния и нереален свят на Алиса, в който героинята намира Валето като свой приятел верен. Със своята вълшебна визия спектакълът е подходящ за деца над 5 години, но интригува и възрастните с редица скрити философски послания от сюжета на Луис Карол.
 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани