Иззеха 1378 кутии с нелегални цигари в град Луковит

13:50, 30 мар 18 25 1041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1378 кутии цигари задържаха митнически и полицейски служители при проверка в град Луковит. На 27.03.2018 г. служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" при митница Свищов, митническо бюро Ловеч, и на Районно управление на МВР-Луковит извършват проверка на помещение, използвано като търговски обект. 

Констатирано е, че лицето - собственик на помещението, предлага акцизни стоки без да притежава разрешително за търговия с тютюневи изделия. Иззети са 29 кутии (580 къса) цигари от регистрирани марки, облепени с валиден български акцизен бандерол. Открит е и 1,485 кг. насипен тютюн, разпределен в потребителски опаковки от по 50 грама.

При последвала проверка в частен дом, намиращ се в близост до търговския обект, митническите служители установяват, че обитателят на имота съхранява тютюневи изделия без бандерол. Открити са общо 1349 броя кутии (26980 къса) нелегални тютюневи изделия от марките „American Gold Eagle", "Wilson" и „Donatella". 

Образувано досъдебно производство по описа на РУ - Луковит. Веществените доказателства са задържани от органите на МВР. Работата по случая продължава от разследващ полицай. За продажбата без разрешително на тютюневи изделия с валиден български бандерол и за открития нелегален тютюн в Митница Свищов ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама