"Сосиете Женерал" се изтегля от България

14:20, 30 мар 18 25 939 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банката "Сосиете Женерал Експертбанк" се продава. Мярката е част от по-мащабен план на френската банкова група "Сосиете Женерал" (Societe Generale) за изтегляне от всички страни в Централна и Източна Европа.

Групата не е сред лидерите в региона, а в момента секторът в него е в режим на преразпределяне.

Според източници на "Капитал" унгарската OTP Bank, която е собственик на Банка ДСК, прави проучване на френската институция. Първоначалният план е бил за пряко договаряне между двете, но два източника на изданието твърдят, че се е появил и друг интерес - в края на февруари индикативна оферта за пакета е подал и фонд на американският асет мениджър Apollo Global Management. Но поне на този етап предлаганата цена е определяна като ниска. От Apollo също посочиха, че няма да коментират.

В последните години фондът активно оглежда региона, а в България беше сред кандидатите за ОББ, смята се, че е искал да купи и ПИБ, както и Банка Пиреос.

Банката в България се продава в пакет с още пет поделения на френската група – в Албания, Македония, Черна гора, Сърбия и Молдова. Всички те се управляват добре и са на печалба, но същевременно страдат от сходни недостатъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама