Делото за взрива в Хитрино: В цистерната има процеп от 20 см

15:30, 30 мар 18 25 1110 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

20 сантиметра е процепът в цистерната, от която е изтичал полипропиленът след дерайлирането на влака на гара Хитрино на 10 декември 2016 г. Това се видя на снимките, които „Булмаркет“ са направили на мястото на катастрофата. В Шуменския окръжен съд продължава наказателното дело срещу машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост в железопътния транспорт, предаде БНТ.

В петото съдебно заседание се предявяват на страните останалата част от снимките и видеоматериалите. Като доказателствен материал към делото са приобщени и визуалните документи от катастрофата на фирма „Булмаркет“, собственик на катастрофиралия влак.

В част от снимките се вижда пробивът на цистерната, пораженията по влаковата композиция и железния път. Заснето е състоянието на незаключената според тях стрелка. Материалите са групирани по теми – коловози, кран, локомотиви, осигурителна техника, стрелка.

Досега в съдебната зала са представени материали от огледа на жп линията, записи от охранителни камери, изслушани бяха аудио записи на работещи в БДЖ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама