Простреляха азербайджански журналист във Франция

15:45, 30 мар 18 / Свят 25 896 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Азербайджански журналист, живеещ в изгнание във Франция, и съпругата му, станаха обект на нападение с огнестрелно оръжие в Коломие, предградие на Тулуза, съобщи "Франс прес". Съпругата на Рахим Намазов - Аида, е починала от раните си.

Според полицейски източник и източници от местните власти азебрайджанската двойка пътувала с колата си в Коломие, когато по нея било стреляно седем пъти. Рахим Намазов бил
ранен в гърба и сега се бори за живота си в местна болница.

Карин Травал-Мишле, кметица на община Коломие, каза, че не се изключва случаят да е свързан с
евентуално разчистване на политически сметки. Намазов е бил задържан в родината си и е бил измъчван, припомни тя и добави, че Намазов е получил статут на политически бежанец във Франция.

"Тази атака няма връзка с терористичните атентати, които станаха миналата седмица в департамента Од", допълни кметицата. Досега тя не е била информирана, че Назамов, съпругата му и трите им деца живеят в нейната община.

Според Асоциацията на журналистите в Тулуза Рахим Намазов
първо е бил в азербайджански затвор, после бил заплашван със смърт и накрая бил експулсиран от страната си. Той намерил убежище в Тулуза със семейството си през 2010 г.

Азербайджан е на 162-о място от 170 в класацията за свобода на медиите, изготвена от организацията Репортери без граници, посочва АФП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама