От тази вечер София е с нощен транспорт

08:00, 07 апр 18 25 1091 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нощният градски транспорт в София ще е на интервал от 40 минути по четири маршрута - от "Люлин" до "Младост", от "Обеля" до "Студентски град", от "Овча купел" до "Левски" и от "Дружба 2" до "Гоце Делчев". Билетът за нощното пътуване ще струва 2 лева, ще важи за цялата нощ и ще се продава от кондуктор в превозното средство.

Четирите трасета на нощните автобуси ще се засичат в една точка - на площад "Княз Александър I", за да могат хората да се прекачват и да пътуват по желания маршрут. Ако няма чакащи на спирка пътници, автобусите няма да спират. 

За сигурността на шофьори и пътуващи в превозните средства ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, а работното място на шофьорите ще бъде обезопасено в кабинка без достъп на пътниците до нея, оборудвана с паник бутон. Екипи на полицията ще бъдат в готовност да оказват съдействие, ако се наложи. 

Според анкетно проучване сред столичани 64% от запитаните смятат, че е добре да има нощен градски транспорт, а 52% заявяват, че биха ползвали услугата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама